Nicholas Sparks: Minden szívdobbanással + Nyereményjáték - Nem félünk a könyvektől!

2019. január 17., csütörtök

Nicholas Sparks: Minden szívdobbanással + Nyereményjáték

A General Press Kiadó gondozásában jelent meg Nicholas Sparks legújabb könyve, a Minden szívdobbanással. Hope és Tru szerelmi történetébe Sparks - most első ízben - saját magát is beleírta...tartsatok hát vele és a Blogturné Klub három bloggerével, hogy a fiatalon elszakadt szerelmeseket újra egymás mellett láthassuk. A turné végén tiétek lehet a kötet egy példánya is.

Eredeti cím: Every Breath
Nyelv: magyar
Fordította: Pejkov Boján
ISBN: 9789634522096
Eredeti megjelenés: 2018.
Magyar megjelenés: 2018.
Kötésmód: puhaborítós
Oldalszám: 320

Fülszöveg:
Hope Anderson nagy döntés előtt áll. Habár már hat éve él együtt a barátjával, a férfi még mindig nem kérte meg a kezét, és a harminchat éves nő nem tudja, mitévő legyen. A családja Sunset Beach-i nyaralójába utazik, hogy összepakoljon, miután eladták a tengerparti házikót, és az ott töltött egy hét alatt akarja átgondolni, merre is tart a kapcsolata. 
Tru Walls viszont egy egész óceánt szelt át, hogy Sunset Beachre érkezzen. A férfi Zimbabwében született, és ott is dolgozik túravezetőként, ám most egy levél ide hívta: találkozóra készül a sosem látott apjával. Tru azt reméli, az idős férfi segít neki az anyja életét beárnyékoló rejtély megoldásában, ám az utazás más irányba viszi a sorsát. 
Amikor Hope és Tru útja keresztezi egymást, olyan erős, egyszeri és megismételhetetlen szerelem születik köztük, amely talán örökké tart. Ám az élet szívszakajtó döntés elé állítja őket... Vajon létezik olyan szerelem, amely túlélheti az idő múlását és a szív meghasadását?
"Az emlékek kaput nyitnak a múltba, és minél nagyobb becsben tartjuk őket, a kapu annál szélesebbre tárul."
Vélemény:
Ha jó romantikus könyvet akarok olvasni, akkor mindig Nicholas Sparks az első gondolatom, így nagy örömömre szolgál, hogy végre írhatok is nektek egy könyvéről, mert hiába olvastam már több művét, valahogy sosem készült róluk bejegyzés... Pedig Sparks az egyik olyan szerző, akinek hiába egy sémára épülnek a könyvei, számomra mindig tud valami újat mutatni és nyugodt szívvel választok tőle olvasmányt...

Ugyanis hiába a hasonlóság vagy a klisék, Sparks mindig mesterien csavar egyet a történetén és rendszerint valami szép és igaz, ám kissé talán túlidealizált szerelmi történetet kapunk a nyakunkba. Minden könyve olyan hangulatot teremt, amibe öröm elmerülni még akkor is, ha tudjuk, hogy majd valamilyen kegyetlen húzásra is számíthatunk tőle, hiszen szinte majdnem minden alkalommal nehézséget gördít a főszereplőink útjába. Ez sem tántorított el a pozitív hozzáállástól és reménykedtem benne, hogy ezúttal valami igazán happy enddel végződő regényt kapunk, de természetesen tévedtem és minden szépsége ellenére is egy újabb szívfájdító történetet olvashattam.

Mivel nagyjából sosem nézek utána olvasás előtt a könyv hátterének, így teljes mértékig újdonság volt számomra, hogy Sparks ezúttal belehelyezte saját magát is a történetbe. Be is csapott rendesen vele, mert az utolsó oldalakig meg voltam győződve arról, hogy ez bizony egy igaz történet és végre bebizonyítja ezzel a regényével, hogy a valóságban is történnek könyvbeillő szerelmi csodák, s nem csak az elméje képes ilyen őrülten csavaros és szomorú történeteket kiötleni... Hát ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. A kötet végén amolyan magyarázatként ki is jelenti gyorsan, hogy a saját jelenléte pusztán írói fogás és az egyetlen igaz eleme a történetnek az a bizonyos postaláda, ami köré épül a regény.

Azt amúgy be kell vallanom, hogy amennyire vártam, annyira tartottam is a könyvtől, ennek az oka pedig az Afrika-szál volt. Nem igazán vonz ez a fajta egzotikum egy romantikus regény esetében, sőt inkább elrettent, mert valamiért a Romana-füzeteket juttatja eszembe. Pozitív csalódás volt végül, mert az a jellemző tengerparti romantikus hangulat – ami Sparks sajátja – mindvégig megmaradt annak a néhány jelenetnek az esetében is, amik Zimbabwében játszódtak.

A kedvenc karakterem egyértelműen True volt. Egy mérhetetlenül szimpatikus és jó szívű férfi, aki egy nagyon különleges háttértörténetet is kapott. Az amerikai útja során ismerkedik meg Hope-pal, akivel nyilvánvalóan egyből egymásba is szeretnek, de ahogy lenni szokott, csak egy hetet kapnak és aztán dönteniük kell... Hope választás elé került, de a döntésével egyszerűen képtelen voltam azonosulni. Választania kellett és bár részben megértem, mégsem tudtam elfogadni a döntése okát. Egy olyan életet választ magának, amiben nyilvánvalóan nem lesz soha maradéktalanul boldog és ezzel évekre eltaszítja magától azt a férfit, akivel az életét le kellene élnie. Rettenetesen feldühített vele és félre kellett raknom a könyvet, mert képtelen voltam tovább olvasni... Aztán erőt vettem magamon és tovább reménykedtem a happyendben, ami végül persze bekövetkezett, de talán túl későn. Ahogy teltek az évek és ahogy rendre rossz döntések születtek, úgy egyre inkább elodázódott a nagy találkozás... Hiába a sok szép pillanat, az egésze mégis szomorú maradt.

Az események ilyetén alakulása miatt, bár rettentően imádtam a könyv első felét, a végét pont emiatt szinte ki nem állhattam... Na jó, pontosítok, igazából csak Hope ostoba viselkedésével voltak  óriási gondjaim... Azt viszont nem tagadhatom, hogy ezúttal is jól jött a bekészített papírzsepi, mert többször is használatba kellett vennem...

Minden kiszámíthatósága és a Hope cselekedetei miatti ellenszenv ellenére is nagyon szerettem ezt a könyvet. Újfent egy könnyű kikapcsolódást ígérő és igazi romantikus történet volt Nicholas Sparkstól, akin amúgy mindig elképedek, hogy férfi létére mennyire érzelmes regényeket is ír. Csodálatos lelke lehet, ami a könyvein keresztül is átszivárog. Remélem hamarosan újabb regényét is olvashatom! :)


Kedvenc idézetek:
"A szerelem erejében sokan kételkednek. Könnyű beleszeretni valakibe, ám nehezebb megőrizni a lángot az élet megpróbáltatásai közepette.
"A sorssal nem tudunk szembeszállni. Becsüljük meg inkább a legszebb adományát, a szerelmet." 
"A mély érzésekért mindig könnyekkel fizetünk."
Nyereményjáték
A történet szerint Sparks egy tengerparti postaládában, a Rokonlelkeknél talál rá Hope és Tru történetére. Játékunkban híres-nevezetes és - természetesen - romantikus helyeket osztunk meg veletek. Feladatotok, hogy a képek alapján kitaláljátok, melyik magyar városban járunk. :)

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway Állomások:
01.13. - Szembetűnő
01.15. - Betonka szerint a világ…
01.17. - Nem félünk a könyvektől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése