Hónapzárás – 2019. június - Nem félünk a könyvektől!

2019. július 3., szerda

Hónapzárás – 2019. június

Elképesztő, hogy már egy hónap eltelt a nyárból, pedig nemrég léptünk csak be 2019-be! :O Nem tudom amúgy ti hogy vagytok vele, de engem egyelőre csak a dögmeleg emlékeztet arra, hogy bizony nyár van... Pihenés ugyanis nuku egyelőre, munka dögivel és még számos értékeléssel is adós vagyok. :) De félre a dumával, lássuk az aktuális összegzést!

Olvasott könyvek száma:  7 db
Bár nem vagyok teljességgel elégedett a júniusommal, még sincs okom panaszra, hiszen nagyon sok fantasztikus, de legalábbis izgalmas történetet sikerült kifognom! Mivel a hónap jórészt a Könyvhétről szólt, így az olvasmányaim is ennek függvényében alakultak: lényegében csupa friss megjelenést sikerült olvasni a Blogturnéval, hogy aztán bemutathassuk őket nektek! Nem mindről írtam még, de ami késik... :) Az egyetlen, aki kilóg a sorból, az a nagy hajrá közepette beiktatott egyik képregényem, a Farkasok a falban. Erről is tervezek majd írni, amint lesz rá időm és egy kis energiám. :) Mentségemre legyen amúgy mondva, hogy húzós hónap állt mögöttem. Igen, egyrészt túlvállaltam magam és utolsó pillanatokban is olvastam, másrészt pedig javarészt ez annak volt köszönhető, hogy vizsgák és beadandók és tönkrement laptop nehezítette az amúgy is sűrű napokat.


Ennyi könyvvel gyarapodott a könyvtáram: 3 db

Bár a terveim között szerepelt kezdetben a Könyvhéten való részvétel, végül máshogy alakultak a dolgaim. Hogy ez jó-e vagy rossz, azt mindenki döntse el maga... Én egy kicsit örülök, mert a pénztárcám így minimum egy utazás borsos árával lett könnyebb, de ez nem jelenti azt, hogy ne költekeztem volna ki magam... Viszont az rendelésem még nem érkezett meg a hónapban, így csak azokat a könyveket mutatom most be, amikkel már hús-vér valójukban a polcon csücsülnek. Mind turnés könyv, a képre véletlenül került fel Emery Lord és Csin Jung könyve, amik előző hónapban érkeztek. Patrick Ness újdonságát viszont már sikerült bemutatni nem is olyan rég. A többiek még váratnak magukra, de Delia Owens könyvéről már most tudnék oldalakon keresztül áradozni... :)


Elkészült bejegyzések száma: 9 db

A fenébe! Kellett volna még egy bejegyzést írnom... milyen szép is lett volna a kerek tizes szám... :D Mindenesetre most sem panaszkodnék, ugyanis képzeljétek el, hogy június végére pontosan annyi bejegyzés született (vagyis fél év alatt!!), mint tavaly egész évben! Ezt annyira jó érzés látni és még jobb érzés a tudat, hogy ennél már csak (remélem sokkal) több lesz! Elmaradhatatlan első bejegyzésként az előző havi hónapzárás(ok) készült el, majd összegyűjtöttem azokat a könyvheti megjelenéseket, amikre mindenképp fáj(t) a fogam. A többi posztban pedig értékeltem Stan Lee életrajzi képregényét, egy fantasztikus és kegyetlen, valós eseményeket megíró művet, a Megfojtott virágokat, egy elborult sci-fit, az Űroperát, valamit szuper fantasyket: A századik királynét, a Mi, hétköznapi halandókat, A jövő reményét és a magyar szerzős Tündöklőt.

Várható értékelések:
Tudom, hogy javarészt turnés bejegyzésekkel jövök egy ideje, de nagyon sok mindenről szeretnék írni, főleg képregényekről. Remélem ebben a hónapban már erre is lesz alkalmam, ugyanis igen! Rám is vár a szabadság, akkor pedig... :D Addig is, vannak olyan könyvek, amikről 100%, hogy írni fogok nemsokára és ezek a következők:
  • Laura Steven: Minden, csak nem oké (BTK)
  • Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek (BTK)
  • Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes (BTK)
  • Neil Gaiman: Farkasok a falban (saját)
  • Csin Jung: A sasíjász legendája – Hős születik (BTK)
  • Marissa Meyer: Scarlet (BTK)

Blogadatok számilag:
Hát még mindig várom az egy szem új feliratkozónkat, de ha hirtelen lennétek százan mondjuk, az is szuper lenne. :'D
És hogy miért is nem panaszkodok? Azért, mert több mint 10.300-an voltatok a hónapban, ami nagyjából háromszor annyi látogatót jelent, mint a korábbi hónapok során!! :O Ez igazán fantasztikus érzés!
A legnépszerűbb bejegyzés díját a Stan Lee életrajzi képregényről írt értékelésnek jár, amit 882-en olvastatok, de nem sokkal marad le utána, 878 olvasóval Rusvai Mónika Tündöklője is!

Facebook adatok számilag:
53 poszt, ismét sok hírrel, értékeléssel és képpel!
A szülinapos képek még mindig tarolnak, de új a saját tartalmak is igen népszerűek. Legtöbben, több mint 5200-an voltatok kíváncsiak a könyvheti megjelenéseket tartalmazó listára, az értékelések közül pedig a legújabb Patrick Ness könyv, a Mi, hétköznapi halandók bizonyult a leglátogatottabbnak!
Aminek a legjobban örülök, természetesen a kedvelők száma, ami 705-ről 765-re nőtt! Ez 60 új ember egy hónap alatt!! <3 A következő cél az ezer! :D (Szóval nyugodtan ajánljátok az oldalt az ismerőseiteknek. :P)

Minden más, ami könyvekhez köthető:
  • Ugyan csak kicsit köthető a könyvekhez, de muszáj megjegyeznem, hogy új laptopról írom már ezt a bejegyzést! Nagyon boldog vagyok, bár még nem tökéletes, mindenesetre működőképesebb, mint az előző, ami csúnya kínhalált halt június közepén a legforgalmasabb vizsga- és turnéidőszak kellős közepén természetesen. :D
  • Képregényes inkább pedig, mint könyves, de nagyjából ez időtájt megnéztük moziban az új X-men filmet is. Röviden annyit elmondhatok, hogy sokkal jobb lett annál, mint amit a sok szidás után vártam. :)

Összességében:
Júniusban nagyon sok szuper könyvet olvastam, de ami legjobban megérintett, az Delia Owens bestsellere volt, az Ahol a folyami rákok énekelnek. Már alig várom, hogy írhassak róla nektek!
A borítók tekintetében is egy rettentően erős hónapról beszélhetünk, de Delia Owens könyvét most ki is zárom (noha az is egy csoda), ha már a kedvenc könyv díját elnyerte. Kreativitás alapján az Eve of man és a Mi, hétköznapi halandók versenyez egymással, de igazán Rusvai Mónika Tündöklője és A századik királyné az, ami nálam abszolút dobogós. Egy hangyányival pedig az utóbbi nyeri a versenyt azt hiszem... Már a borítószavazás óta képtelen vagyok betelni vele!


A könyvekért ismét köszönet a a Maxim Könyvkiadónak, a Libri Könyvkiadónak, a Kolibri Kiadónak, a GABO Kiadónak és a Vivandra Booksnak! :)

Ti hogy indítottátok a nyarat? :) Voltatok a Könyvhéten? Miket szereztetek be? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése