Hónapzárás – 2019. február - Nem félünk a könyvektől!

2019. március 2., szombat

Hónapzárás – 2019. február

Végre túl vagyunk a legrövidebb hónapon... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem siralmas teljesítményt nyújtottam februárban, a legfőbb okok pedig a kevés idő, az állandó migrének a melegfronttól és a tavaszi(?) fáradtság voltak... Remélem a márciusom jobb lesz majd, de addig is lássuk, mi történt a hónapban:

Olvasott könyvek száma: 8 db
Bár jól hangzik a havi nyolc könyv, azért egyáltalán nem vagyok maradéktalanul elégedett... Ebből a nyolc könyvből ugyanis három mesekönyv volt, egy pedig egy rövidke képregény... A következő hónapban szeretném egy kicsit feljebb tornázni ezt a számot.


Ennyi könyvvel gyarapodott a könyvtáram: 1 db
Ez ha lehet még siralmasabb szám... :') Az egy szem könyv, ami a hónapban hozzám érkezett, az a David Attenborough-féle Állatkerti gyűjtőutak, ami Blogturnés recenziós példány. Ezen kívül A teljes Watchment rendeltem még meg (illetve a főnököm nekem), amire viszont az üzlet felújítása miatt még várnom kell... :( Illetve tervben van a Grindelwald bűntettei beszerzése is, de amíg a filmet nem láttam, addig inkább nem venném meg... :)


Elkészült bejegyzések száma: 9 db
A januárhoz képest itt is látszik egy kis visszaesés, de azért így is sikerült kilenc bejegyzéssel zárni a hónapot.
A legtöbb poszt ismét Blogturnés értékelés volt (Ezüstfonás, Szerelmes pillanatok, Kirké, Minden velünk kezdődött, Cameron Post rossz nevelése, Hazatérés), de februárra csúszott át a januári értékelő is... Természetesen februárban sem maradhatott el a Szabados Ági kihívásához készült ajánló sem, de az igazi újdonságot a Megjelenések, amiket várok a hónapban bejegyzést jelentette.

Várható értékelések:
Nagyon sok szuper (és kevésbé szuper) könyvről és képregényről igyekszem majd írni, többek között:
  • Bodor Attila: A tél menyasszonya (BTK)
  • Novák Vica: Minka 1. és 2. (BTK)
  • Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője (saját)
  • David Lagercrantz: Mint az árnyék (saját)
  • David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei (BTK)
  • Paul Tobin: The Witcher 1. – Az elátkozottak háza (saját)
Blogadatok számilag:
A többi siralmas szám után végre valami jót is mondhatok, ugyanis hiába a kevesebb bejegyzés, sokkal többen voltatok, egészen pontosan 3616-an!
A legnépszerűbb bejegyzés elsöprő sikerrel a Megjelenések, amiket várok februárban lett! Mivel látom, hogy nagyon szeretették, így biztos, hogy hozok még ilyen gyűjtést a jövőben is!
A feliratkozók rész az új designban nincs szem előtt, így e tekintetben egyáltalán nem gyarapodtunk... :)

Facebook adatok számilag:
33 poszt született, amiben ismét voltak szuper hírek a Maxim Könyvkiadótól, az Agave Könyvektől, az Európa Könyvkiadótól és a Magvetőtől, no meg természetesen a blogos értékelések és egyéb bejegyzések.
Amikor nem rakoncátlankodott a netem vagy a fejem, akkor sikerült idézetes, születésnapos posztot is hoznom, ez is érdemli ki a legnépszerűbb bejegyzés címét, ugyanis a Jókai Mór születésnapját ünneplő kép több, mint 6200 emberhez jutott el!! A bejegyzések közül viszont a Szerelmes pillanatokra voltatok kíváncsian legtöbben: 3245-en!
A kedvelések száma 593 fő, ami tizenöt új emberkét jelent! Köszönöm! <3

Minden más, ami könyvekhez köthető:
  • Elkészült a blog új kinézete! Még esztétikai apróságok vissza vannak, de ezek nem befolyásolják a működést.
  • A facebook oldalon is sikerül az oldal profilképét lecserélni, szóval végre nem kell a karácsonyfát nézegetnetek... :))
  • A hónap elején volt a születésnapom, amire NEM kaptam könyvet... De egy csodálatos Izlandos puzzle-t igen! <3
Összességében:

A siralmasnak ítélt teljesítményem ellenére is megpróbálok kedvenc olvasmányt választani a hónapra... Két könyv között őrlődöm, ugyanis mind a Kirkét, mind az Állatkerti gyűjtőutakat nagyon szerettem. Talán egy icipivel jobban a Kirkét, de csak az eseménydússága miatt.
A kedvenc borító díja A királynő méregkeverőjének járna, mert igazán gyönyörű, noha kissé lányosnak tűnik, pláne a címével együtt, pedig a tartalom nem indokolná. Viszont nem tudok betelni David Attenborough-val sem... Teljes szerelem az a fotó az Állatkerti gyűjtőutak borítóján!



A könyvekért ezúttal is köszönettel tartozom a General Pressnek, a Könyvmolyképzőnek, a Park Könyvkiadónak és a megyei könyvtárunknak! ;)

Nektek hogy telt a február? Mi volt a kedvenc olvasmányotok a hónapban? :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése