Megjelenések, amiket várok – Február - Nem félünk a könyvektől!

2019. február 7., csütörtök

Megjelenések, amiket várok – Február

Bár már benne vagyunk a februárban és néhány könyv már meg is jelent, azért talán még nem késő, hogy hozzak egy összesítőt az általam legjobban várt könyvekről. Némelyiket már volt is szerencsém olvasni, a többi pedig remélem a közeljövőben sikerülni fog... :) Lássuk!


Kiadja: Jelenkor Kiadó
Megjelenés: február 1.

Stefánsson előző kötete, A halaknak nincs lábuk a lassú mesélése ellenére is elementáris erővel hatott rám, így biztos voltam benne, hogy amint megjelenik egy újabb kötete, be fogom szerezni! Nem is kellett sokat várnom rá, hiszen idén február 1-jén a boltok polcaira is felkerült a Menny és pokol-trilógia, vagyis nem is, de egyből három kötetet tudhat magának a szerencsés olvasó!
Stefánsson újra visszavisz minket a zord, ám lenyűgözően csodás Izlandra, ahol egy élők és holtak világa között imbolygó fiú útját követhetjük nyomon a hófúvásokkal ellehetetlenített jeges fjordok felett.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!

Emily M. Danforth: Cameron Post rossz nevelése 

Kiadja: Athenaeum Kiadó
Megjelenés: február 5.

Emily M. Danforth könyve új utat nyit a hazai LMBTQ könyvek piacán, ebben biztos vagyok. A melegség témájával, illetve a melegekkel foglalkozó irodalom manapság kezd egyre nagyobb népszerűségnek örvendeni, mind szórakoztató, mind szépirodalmi vonalon. Nyilván mindegyik feladatának tekinti az érzékenyítést, de eddig főként olyan könyvek láttak kerültek kiadásra, amik "szórakoztatva" akartak minket "nevelni". A Cameron Post rossz nevelése viszont egy új, másfajta és sötétebb szemszöveg mutat be, ráadásul nem a megszokott férfi-férfi vonzalom/szerelem szemszögéből, hanem egy fiatal lányéból!
Cameron Post tudja, hogy a lányokhoz vonzódik, tudja hogy ezt nem verheti nagydobra és tudja, hogy ezen nem tud változtatni. Események hosszú sora kell ahhoz, hogy titka mégis napvilágot lásson és egy vallásos átnevelőtáborba kerüljön...
(Saját értékelés a könyvről hamarosan!)


Kiadja: Park Könyvkiadó
Megjelenés: február 7.

Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy nem mindig voltam olyan, aki szeretett természetfilmeket nézni vagy hasonló témájú könyveket olvasni. Általában szórakozni vágytam, másik világokban elmerülni. Viszont a párom egy teljesen új világ kapuját nyitotta ki számomra, még ez most kicsit bután is hangzik. Neki köszönhetem az újfajta érdeklődésem a téma iránt... (Azért ne gondoljátok, hogy szatyorban élek, amióta csak van internetem, minden fellelhető információt igyekszem elolvasni, ami a természetvilággal és a bolygónkkal kapcsolatos... De ez egy másfajta médium...)
A kötet a fiatal Attenborough utazásait követi végig három országon át, ahol ritka és különleges állatok gyűjtését kapta feladatul a Londoni Állatkerttől, s mellette a filmkészítés lehetőségét a BBC egyik új, Állatkerti gyűjtőutak című sorozata számára.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Agave Könyvek
Megjelenés: február 8.

Ha a világ összes pénze az enyém lenne, akkor habozás nélkül rendelném meg az összes létező Agave Könyvet... De mivel ez nincs így, így válogatok az ehavi megjelenések közül is... :D Az óriási figyelemfelkeltő betűk a címben már az első pillanattól vonzották a tekintetem, de a fülszöveg tette még egyértelműbbé, hogy olvasni akarom! A Vakság vérbeli pszichológiai regény lesz, s a gondolataim egyből egy Viharsziget-Stoneheart-Egészség ellenszere kombót vizualizálnak, ami elöljáróban elég ütősnek hangzik!
A történet középpontjában szereplő Sam sikeres pszichológus egy elmegyógyintézetben, ahol akár saját maga is lehetne páciens... Egy új, túlontúl normálisnak tűnő beteg megjelenése viszont alaposan felforgatja a világát...


Kiadja: Menő Könyvek
Megjelenés: február 12.

Emery Lord könyvétől tartottam egy kicsit, ugyanis abszolút nem én vagyok a célközönség, hiszen a célzott korosztály nagyjából a középiskolások csoportja... Mivel volt szerencsém már olvasni (értékelés hamarosan!), ezért kijelenthetem: ne tántorítson el titeket a szereplők kora! Egy nagyon kedves, keserédes kötetről van szó, ami egészen biztosan megmelengeti a szíveteket! Egyelőre nem is mondanék most többet, gyertek vissza és olvassátok el a bejegyzést róla!
A történet dióhéjban amúgy egy tizenhat éves lányról, Paigeről szól, aki az első szerelme elvesztéséből próbált talpra állni a kis listája segítségével, amiken többek között olyan pontok szerepelnek, mint randizás, bulizás, stb...
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: február 12.

És egy képregény is felkerült a listára! Catana Chetwynd neve sokaknak ismerős lehet, ugyanis mára elég komoly brand épül köré és instagramon osztja meg a cukibbnál cukibb rajzait a többmilliós követőtáborának.
A könyv ezekből a néhány kockából álló kis képregényekből válogat, amelyek mindegyikén a párjával közös életüket karikírozza ki. Irtó aranyos ennyit mindenképp mondhatok! :3
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Animus Kiadó
Megjelenés: február 13.

A lenyűgöző előző rész, a Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyve után ebben a hónapban megjelenik a második részhez készült könyv, a Grindelwald bűntettei is! A kötet ugyanolyan lélegzetállító kivitelezést kapott, mint amit már az első rész esetében megszokhattunk, így ha másért nem is, de már a külseje miatt is muszáj beszerezni. A könyvespolc egyik újabb ékessége lesz, ez egészen biztos!
A tartalmát tekintve ismét a film forgatókönyvét olvashatjuk majd, amelyben Grindelwald megszökik a fogságból, s Dumbledore kénytelen újra régi tanítványának, Göthének a segítségét kérni, hogy megakadályozzák a gonosz varázsló viráguralomra törekvő terveit.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: február 28.

A Maxim Könyvkiadó februárra tervezett könyve újfent valami igazi különlegességnek tűnik. Velük is gyakran érzem úgy, hogy egyszerűen nem tudok hibázni és szinte csak olyan könyveket látok tőlük, amiket mindenképp olvasni akarok!
A halhatatlanok különlegessége abban rejlik, hogy négy kamasz kiszökik egy utazó médiumhoz, aki a szóbeszéd szerint meg tudja jövendölni bárki halálának az időpontját. A jóslatok a következő öt évtizedről szólnak és mi végigkövethetjük az öt fiatal életútját. Úgy érzem rengeteg lehetőséget rejt magában ez a könyv!
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Európa Könyvkiadó
Megjelenés: február 28.

Na ez a könyv abszolút a borító miatt keltette fel elsősorban a figyelmem. Egészen zseniális nem? A fülszöveg alapján amúgy egy megnyerő hangulatú, nagyvilági, vagyis inkább igazi modern amerikai, krimis történetről van szó, ami nem a kertvárosi idillt és az amerikai álom csodáját idézi, hanem a piszkos nagyvárosok utcáit, a sötét zugokat és a kétes arcokat, ahol hiába az embertömeg, mégis magányosnak éreznéd magad... Kíváncsi vagyok, hogy mindezekből mi is fog valójában átjönni!
A számos szereplőt felvonultató történetben egy nyomozó igyekszik kideríteni egy lövöldözés részleteit, amely az 1977. július 13-ai nagy áramszünet alatt esik meg, amikor teljes sötétségbe borul az egész világ...
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!

Te melyik könyvet várod a legjobban ebben a hónapban? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése