Megjelenések, amiket várok – Március - Nem félünk a könyvektől!

2019. március 19., kedd

Megjelenések, amiket várok – Március

Újra kicsit későn, de itt vagyok a hónapban legjobban várt könyvekkel. :) Ezúttal kis változtatásokat is eszközöltem, vagyis a könyvek mellett a képregények is helyet kaptak a listában. Nem is szaporítom tovább a szót! Lássuk! ;)


Kiadja: Fumax Kiadó
Megjelenés: március 1.

Szeretem, amikor egy kiadó meg meri lépni azt, hogy nem egy vadonatúj könyvet ad ki, hanem visszanyúl évekkel korábbra. Az Egy fiú élete esetén is ez a helyzet áll fenn, ráadásul nincs kilátásban filmes adaptáció sem... Általában ekkora időbeni távolság már érzékelhető különbséget jelent történetek stílusában, így rettentő kíváncsi vagyok rá, hogy mit fog számomra nyújtani ez a könyv.
Főszereplőnk egy tizenegy éves fiú, Cory, aki egy rejtélyes baleset hatására nyomozni kezd szülővárosában. A történet az ő felnőtté válásáról szól, átszőve egy jó adag misztikummal, a jó és a rossz erőiről, s különös alakokkal teli szövevényes útjáról.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!

Colm Tóibín: A blackwateri világítóhajó 

Kiadja: Park Könyvkiadó
Megjelenés: március 5.

Colm Tóibín neve valószínűleg már sokak számára ismerős, hiszen többek között a nemrég vászonra vitt Brooklyn is az ő nevéhez fűződik. Legújabb regénye is ismerős lehet majd, ugyanis 2004-ben filmvászonra is vitték és Fény a távolból címen hazánkba is elhozták. Ennél a könyvnél amúgy be kell, hogy valljam, abszolút a cím és a csodás borító kettőse volt az, ami megfogott és ami miatt egyből a várólistámon landolt. Remélem időm is lesz majd rá... :)
A történet az 1990-es évek eleji Írországba kalauzol bennünket, ahol három nő: anya, lánya és unokája sok éves viszálykodás után békét köt az unoka haldokló és szeretett öccse miatt. Nagy találkozások, beszélgetések családregénye.


Kiadja: Vad Virágok Könyvműhely
Megjelenés: március 10.

Kicsit kakukktojás ez a könyv, mert még sosem olvastam Hellboyt. A puhaborítós első részt tudhatom magaménak, viszont mivel szeretném ebben a verzióban beszerezni a sorozatot, így még nem álltam neki annak az elolvasásának. Ettől függetlenül is a listán a helye és reményeim szerint heteken belül eljutok az első kötet megrendeléséig. :)
A sorozat harmadik kötete a puhaborítós verziók ötödik és hatodik részét tartalmazza, vagyis a Szólít a sötétséget és A nagy vadászatot. Lesz itt minden, mi szemnek és szájnak ingere: pokolfajzatunk ugyanis először az orosz népmesék világában találja magát, aztán pedig egy szörnyvadászok csoportjában. Kell ennél több?
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Vad Virágok Könyvműhely
Megjelenés: március 10.

Újabb képregény, ami szintén ismerős lehet sokatoknak, ugyanis a belőle készült sorozat a megjelenéssel nagyjából egy időben debütált a Netflixen. No meg persze ott van maga a szerző is, Gerard Way, a My Chemical Romance nevű együttes frontembere, akik itthon is elég népszerűek voltak pár éve a fiatal korosztály köreiben. Én abszolút a történet miatt figyeltem fel rá, ugyanis kicsit emlékeztet a sztori a szívem csücske X-menre, így nem volt kérdés, hogy szeretném majd ezt is... Egyszer... :))
A cselekmény negyvenhét különleges gyermek születésével indít szerte a világban, melyek közül hetet örökbe fogad egy milliomos feltaláló azért, hogy "megmentse a világot". Ők azok a szuperhősök, akik az Umbrella/Esernyő Akadémiát alkották, s akik a mentoruk halála utána újra találkoznak és kénytelenek ismét megmenti a világot.


Kiadja: Európa Könyvkiadó
Megjelenés: március 12.

Ismét egy kakukktojás, de most csak azért, mert már olvastam és van saját példányom is a könyvből. Illetve, hogy egészen pontos legyek, egy korábbi kiadás van a tulajdonomban, ami még az Állattemető címet viseli. A jelenlegi kiadás nyilvánvalóan a közelgő film miatt lett átnevezve, de ez a tartalmán mit sem változtat. A borítója egy csoda, a tartalma pedig King egyik legjobbja, így muszáj volt felkerülnie erre listára is. Mindenképp ajánlom beszerzésre!
King egyik legjobbjában egy fiatal orvos családjával egy idilli kisvárosba költözik, egy magányos házba az forgalmas országút mellé. Az életveszélyes környék mellett nem meglepő, hogy még egy kisállat temető is helyet kapott a városban. Ám egy baljós indián mítoszról is pletykálnak: az állattemetőbe hantolt kedvencek visszatérnek holtukból... Egy nap pedig a család másfél éves kisfia az országút felé veszi picike lábait... 
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Agave Könyvek
Megjelenés: március 19.

Számomra ez a hónap totálisan fangörccsel várt könyve, igazából nem is tudom miért. Vagyis de igen, mert első perctől imádom a fülszöveget, imádom a borítót és azt is, hogy az elkészülési folyamatának több pillanatát is megosztotta velünk a kiadó. Ez a kötet se a friss kiadások egyike, hanem 1987-es megjelenés, de hiánypótló mű a magyar sci-fi meg könyvkiadásban.
Főszereplőnk, Lilith egy földönkívüli űrhajón ébred, ahol megtudja, hogy az idegen faj az emberiség kipusztulása szélén vette fel a kapcsolatot a túlélőkkel, hogy megmentsék őket. Az eltelt évszázadok alatt meggyógyították a Földet, az túlélő embereket pedig genetikailag tökéletesítették. Most eljött az idő a hazatérésre, ám a segítségükért nagy árat kérnek... Akkorát, amekkorát talán el sem kellene fogadniuk.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Libri Kiadó
Megjelenés: március 20.

Ez talán az egyik olyan könyv a listán, amiről a legkevesebbet tudok. Hetekkel ezelőtt került a listámra többek között azért, mert Tom Hanks főszereplésével hamarosan a belőle készült film is a mozikba kerül. Márpedig Tom Hanks neve általában garancia a minőségre, így ez tudat és persze a fülszöveg tett róla, hogy olvasni akarjam majd a könyvet.
Jefferson Kyle Kidd kapitány az amerikai polgárháborúból hazatérve próbálja megtalálni a helyét a világban. Wichita Fallsban egy különleges küldetést vállal el: egy tízéves kislányt kell a rokonaihoz kísérnie, akinek a szüleit az indiánok megölték, őt magát pedig elrabolták és maguk közül valóként nevelték. Egy négyszáz mérföldes utazás összes viszontagsága áll előttük, ahol az életük múlhat azon, hogy képesek lesznek-e a különbözőségeik ellenére összekovácsolódni.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Jaffa Kiadó
Megjelenés: március 20.

Koppenhága, dinoszauruszok, gyilkosság, borító... Többek között ezek azok, amiért várólistámra került a könyv. A borító egyből megnyert magának, a dinoszauruszok mostanában a mindennapjaim részét képezik, a tartalmat vissza tudtam csatolni egy másik olvasmányomhoz, egy jó kis krimire pedig már igazán fáj a fogam... Összességében tehát nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz majd ez a könyv! :)
Anna Bella végzős biológus és egyedülálló anya, aki diplomamunkájának védésére készül. A témája a madarak és dinoszauruszok közötti rokonság, ami heves vitákat vált ki a tudományos körökben is. Annában egy világ dől össze, mikor témavezetőjét holtan találják, s amikor pár nap múlva egy jóbarátját is elveszti, felmerül a gyanú, hogy a bűnesetek a diplomamunkájával függnek össze...
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!


Kiadja: Athenaeum Kiadó
Megjelenés: március 20.

Az újdonsült sci-fi imádatom után ez a könyv is olyan, amit mindenképp szeretnék majd elolvasni. Ha egy adott téma nagyon érdekel, akkor nem vagyok rest sosem ismeretterjesztő munkák után nyúlni, ha pedig még olvasmányosak is, akkor az egy hatalmas plusz pont a könyvnek. Ez utóbbiban pedig biztos vagyok az Athenaeum Kiadót ismerve... :)
A szerző könyvében ezúttal nem a fantáziáját hívja segítségül, hanem a valós tények alapján beszél a lehetséges Földön kívüli életről, a tudomány elképzeléseiről az űrlényekre vonatkozóan és a kutatási eredmények gyakorlati hatásairól informatív és humoros stílusban.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!



Kiadja: Gondolat Kiadó
Megjelenés: március 22.

A listán ez a másik olyan könyv, amiről szinte semmit nem tudok, sőt a poszt előkészítése során bukkantam rá. Mivel hatalmas szívszerelmem Izland, így nagyjából gondolkodás nélkül landol is a könyv a várólistámon.
Egy családi saga története ez, mely évtizedeken ível át, s melynek másik szereplője az óceán, "amely ad és elvesz, összeköt és elválaszt, s a kérdésekre súlyos hullámokat görget válaszul". A regény szálai az izlandi hiedelemvilágban gyökereznek és egészen a görög mitológiáig vezetnek, miközben bővelkedik mágikus és meseszerű elemekkel.
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!



Kiadja: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: március 26.

A Királyforrás-sorozat az egyik új kedvencemmé vált, így nem kérdés, hogy ennek a könyvnek is a listán a helye. Sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor már volt is szerencsém olvasni a magyar fordítást, szóval április elején egy értékelésre is számíthattok majd. Addig pedig igyekszem írni az első részről, amivel viszont még az adósotok vagyok.
Kilenc év telt el az első rész eseményei után, s Owen Kiskaddon a bátortalan kisfiúból egy magabiztos és tanult fiatalemberré cseperedett. Severn király azonban még mindig szálka az emberek szemében: háború készülődik és egy trónkövetelő is a színre lép. Ármánykodás, intrikák és áldozatok egy rendkívül izgalmas könyvben!
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!



Kiadja: Fumax Kiadó
Megjelenés: március 31.

Egészen biztos vagyok abban, hogy Marvel Kapitányt szintén nem kell bemutatnom, hiszen jelenleg a csapból is ő folyik a mozifilm miatt. Viszont a hazai képregényes világ még nem igazán találkozhatott vele (mármint nyilván magyarul...), így egy újabb hiánypótló alkotásról beszélhetünk a megjelenése kapcsán. Külön érdekessége, hogy ebben debütálnak itthon először a Galaxis őrzői is (hahóóó, őket nem akarja valaki kiadni??), pontosabban Mordály karaktere. A képen látható csodaborító a limitált verziós kiadást ékesíti, nekem erre fáj igencsak a fogam! :)
Marvel Kapitány, vagyis Carol Denvers egy galaktikus lázadás közepébe csöppen, s ha ez még nem elég egy házassági bonyodalmat is el kell simítania, miközben hajtóvadászat folyik ellene. Átmeneti útitársa Mordály, illetve találkozhatunk macskájával, Csubival is, aki a filmből is ismerős lehet majd az olvasónak... ;)
A teljes fülszövegért és a megrendelésért kattints ide!

Ti mit várt(at)ok legjobban a hónapban? Mit szeretnétek majd mindenképp beszerezni? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése