Hónapzárás – 2018. december - Nem félünk a könyvektől!

2018. december 31., hétfő

Hónapzárás – 2018. december


Sokat gondolkoztam azon, hogy összevonjam-e a hónapzárást egy évösszegzéssel, de ismét tartalmas decemberem volt, így azt hiszem inkább a holnapi nap folyamán jelentkezek majd egy másféle évösszegző poszttal... Vagyis addig kitalálom még, hogy milyennel. :P Addig is viszont maradnék a múltkori formulánál. Lássunk neki!


Olvasott könyvek száma: 13 db
Oh, hát ez igazán jól hangzik ugye? Évekkel ezelőtt értem el ilyen számot, amikor egy igazán semmittevős nyaram volt. Ezt a hónapot is egy olyan könyvvel kezdtem, ami még októberről lógott át, hiszen pont elkapott egy kisebb olvasási válság, így az Eastern nagy része már decemberre csúszott át. Több képregényt is sikerült ebben a hónapban is elolvasni, amelyek rövidségük okán kicsit megdobták ezt a listát: három Usagi Yojimbo kötetről van szó (12-14. rész), illetve Art Spiegelmann A teljes Maus című képregényéről...  Róluk van szó:


Ennyi könyvvel gyarapodott a könyvtáram: 11 db
Ajjajj! :D Kezdek azt hiszem igazi gyűjtögetővé válni. Újfent nem számoltam bele a kapott PDF-eket, de ezen kívül is szép mennyiség jött össze. Az alábbi listából a Minden szívdobbanással és az Életed üzlete Blogturnéval kapott recenzió, az X-men képregény a főnököm ajándéka, a maradék nyolc szuper Agave könyv pedig a hihetetlenül olcsó BOOK24-es rendelésből lett. Csak azt sajnálom, hogy a Star Wars könyvek közül egy hiányzik... De majd! :3


Elkészült bejegyzések száma: 10 db
Na ez a szám már közelít afelé, amit szeretnék minden hónapban látni! Jellemzően mindig csak értékeléseket hoztam korábban, a 10-es számot is csak a nyitás hónapjában és egy másik alkalommal sikerült megugrani, amikor úgy gondoltam, hogy híreket is kiírok az oldalra... Azt nem tudtam tartani, de talán ezt az új formát igen.
Ebben a hónapban öt Blogturnés értékelés született az Easternről, a Mielőtt a kávé kihűlről, az Éhségről, a Draculról és az Életed üzletéről. Ezeken kívül kívül született egy bejegyzés még a Karácsonyi levelekről, valamint megosztottam veletek életem első "igazinak" készült recenzióját egy tudományos ismeretterjesztő könyvről, A nagy tervről, ami azt egy kurzusomra írt beadandó volt. A maradék három bejegyzés közül az egyik a Kutatók éjszakájára készült előadásom volt, ami a Harry Potterről és A három testvér meséjéről szólt, a másik egy összeállítás a Nincs időm olvasni kihívás aktuális havi témájába passzoló könyvekről, illetve a 10. nem is igazi bejegyzés, egy saját képes Kellemes ünnepeket kívánó poszt volt. :)

Várható értékelések...
...újra készülök bejegyzésekkel is majd, remélem az időm is engedni fogja. Értékeléseket viszont egészen biztosan hozni fogok, méghozzá a következőket:
  • Edward St. Aubyn: Patrick Melrose – Nincs baj / Baj van / Van remény (saját - még elmaradásom múlt hónapból)
  • Kass Morgan: Lázadók (BTK)
  • Alynne Webb: Az utolsó (BTK+recenzió)
  • Art Spiegelmann: A teljes Maus (BTK)
  • Louis Duncan: Sötét folyosók (BTK)
  • Nicholas Sparks: Minden szívdobbanással (BTK)

Blogadatok számilag:
Noha több bejegyzés született sajnos mégis kevesebben voltatok, az oldalmegjelenítések száma ugyanis 1959 volt (legalábbis eddig... :)).
A legnépszerűbb bejegyzés toronymagasan a magyar Martin Kay Eastern című könyve lett.
A feliratkozók száma maradt a régiben: 57. Úgy érzem itt már csak egy nyereményjáték segítene. :D

Facebook adatok számilag:
Ezúttal 39 poszt született, amik közül a legtöbb megint szuper hírekről szólt az Európa Könyvkiadótól, a GABO SSF-től, a Jelenkor Kiadótól, az Agave Könyvektől, az Atheaneum kiadótól és a Fumaxtól.
Az ünnepi blogbejegyzésen kívül természetesen mind fel is került a facebook-oldalra, de készült egy szavazás is, miszerint lenne-e igény csomagbontogatós videókra, illetve instagram képek is születtek újra, szám szerint 6 darab. Ezeken kívül még könyvekhez kapcsolható képek és eseményekre szóló meghívások is megosztásra kerültek.
A legnépszerűbb bejegyzés a Kellemes ünnepeket kívánó kép lett 2038 megtekintéssel. Ezt nem érzem annyira mérvadónak, így azért leírom, hogy ezután 1396 megtekintéssel egy tartalommal is bíró bejegyzés következik, az Életed üzlete könyvről írt értékelés.
A kedvelések száma ezúttal is nőtt egy kicsit: 527-en lettünk, ami 16 új embert jelent! Köszönöm nektek! <3

Minden más, ami könyvekhez köthető:
  • Hosszú idő óta először részt vettem egy író-olvasó találkozón, ahol Mészöly Ágnes volt a meghívott vendég. Igazából még nem olvastam az írónő egy könyvét sem, de bátorítottak, hogy ez ne akadályozzon meg a részvételben és szerencsére nem is kellett megbánnom. Egy nagyon kellemes hangvételű, érdekes beszélgetés volt, ami felkeltette az érdeklődésem a könyvei iránt.
  • Biztos azt hiszitek csak BTK-s könyvek vannak a listáimon, de nem. Még 6 könyvtári könyv is várakozik az asztalomon... :')

Összességében:
Rettentő büszke vagyok erre a hónapra és remélem, hogy még sok ilyen lesz jövőre is. Kicsit azonban szomorú is vagyok, mert a december volt az utolsó lehetőségem, hogy elérjem a vágyott 100 könyvet az évben, de "csak" 80-at sikerült elolvasni. 
Viszont megint sok fantasztikus könyvet olvastam, amik közül alig bírok választani, de talán a legjobbak a Karácsonyi levelek és a Ross Poldark voltak.
Borítók tekintetében Alynne Webb: Az utolsó című könyve a befutó. Egyszerűen csodás, tényleg!

Ezúttal is köszönettel tartozom az Animus Kiadónak, a General Press Kiadónak a Könyvmolyképzőnek!

Nektek hogy sikerült a decemberetek? Mik voltak a kedvenc olvasmányaitok a hónapban? Milyen szuper könyveket kaptatok karácsonyra? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése