Variációk Halloween-témára - Nem félünk a könyvektől!

2016. október 31., hétfő

Variációk Halloween-témára

Október 31. fontos dátum az angolszász országokban, hiszen ezen a napon ünneplik a halloweent! Nem kell bemutatni senkinek ezt az ünnepkört és mivel hozzánk is kezd begyűrűzni a hatása, így gondoltam csinálok egy kis összeállítást az alkalomhoz illően, a teljesség igénye nélkül. A komolyabb szerzők/művektől egészen a romantikus végletekig igyekeztem válogatni, remélem elnyeri a tetszéseteket! ;)

Vámpírok


Drakula: Ki ne hallott volna már erről az igazi klasszikusról, minden feldolgozás alapjáról? Ha még nem olvastad, akkor épp itt az ideje! (Érdekel bővebben is? Katt!)
Interjú a vámpírral: Manapság szintén klasszikusnak számít, de jó ha tudjátok, ez bizony Anne Rice (eddig) 11 részes opuszának első kötete! Kihagyhatatlan! (Érdekel bővebben is? Katt!)
Inni és élni hagyni: A vámpírok előbújtak és megpróbálnak beilleszkedni. Hogy mi? Bizony! Nem mellesleg csupa jó pasi van itt egy adat természetfelettivel fűszerezve! Hmm... (Érdekel bővebben is? Katt!)
Rémségek cirkusza: A szerző, Darren Shan főszereplője nem más, mint Darren Shan. De van itt más csavar is ám! Darrennek alkut kell kötnie az éjszaka teremtményével és hát mi is sülhetne ki ebből? (Érdekel bővebben is? Katt!)
Twilight: Az örökifjú Edward és az átlagos, egyszerű lány, Bella szerelmi története. Lehet imádni és lehet utálni, de egy nagyon jó kis romantikus történetről van szó. (Érdekel bővebben is? Katt!)

Vérfarkasok


Az utolsó vérfarkas: Vajon milyen lehet fajtád utolsó tagjának lenni? Mit tesz veled a magány és depresszió? Túlélheted? (Érdekel bővebben is? Katt!)
Farkastestvér: Vérfarkasnak lenni nőként, üldözve, maffiózókkal a nyomunkban és bátyjal a hátunk mögött? Csupa kaland lehet! (Érdekel bővebben is? Katt!)
Megszólít a hold: Ha vérfarkasok nevelnek fel, akkor egészen biztos nem vagy átlagos. Ha környezetekben fura gyilkosságok történnek, az sem átlagos. Mit is lehet ilyenkor tenni? (Érdekel bővebben is? Katt!)
Shiver: Ha az Alkonyatot szeretted, itt az ideje, hogy ennek is esélyt adj. A lány és a farkasfiú szerelme. (Érdekel bővebben is? Katt!)
Egy vérfarkas szupermodell vallomásai: Összeegyeztethető a szupermodell és a vérfarkaslét? Naná! De azért, ne vedd komolyan. ;) (Érdekel bővebben is? Katt!)

Zombik




World War Z: Egy zombiháború, ami majdnem elpusztította az emberiséget. Interjúk, nyilatkozatok, hű kép egy pusztító járványról. (Érdekel bővebben is? Katt!)
Feed- Etetés: Vírus. Zombik. Blog. Létezhet ez a három egyszerre? Hát hogyne. (Érdekel bővebben is? Katt!)
Stony Mayhall második élete: Nem minden zombi agyatlan emberevő. Ezt bizonyítja Stony is, de az egyensúly az emberek és élőhalottak között bizony törékeny. (Érdekel bővebben is? Katt!)
Eleven testek: R zombi. De nem akármilyen! Neki vannak álmai és vágyai. Nem, nem csak agyvelő, hanem tényleg igazi álmok. Elérhető vajon őket? (Érdekel bővebben is? Katt!)
A napszemű Pippa Kenn: Itt nem főszereplők a zombik, de cserébe kapunk tiniromantikát. Illetve azért elősegítik a cselekményt magát és nagyon érdekes koncepcióban látjuk őket viszont. (Érdekel bővebben is? Katt!)

"Rémes" írók

Stephen King: Ki ne hallott volna a horror nagymesteréről? Rengeteg regénye közül válogathattok, majdnem mindegyiktől garantált a borzongás! - Könyveiért katt ide!
Joe Hill: Lehet őt sem kell már bemutatni, hisz ez fiatalúr nem más, mint King bácsi fia! Hasonló témában alkot, mint az apuka. ;) - Könyveiért katt ide!
Dean R. Koontz: Sokan tekintik egyszerűen horrorírónak, de inkább horrorisztikus elemekkel átszőtt pszichothrillerek szerzője. - Könyveiért katt ide!
Darren Shan: A fiatalok körében egyik legismertebb kortárs író. Van nála minden mi szem-szájnak ingere: vámpírok, démonok, zombik. - Könyveiért katt ide!


Remélem tetszett ez a kis összeállítás, ha ajánlanál esetleg bármit, nyugodtan jöhet kommentbe! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése