Hónapzárás – 2019. augusztus - Nem félünk a könyvektől!

2019. szeptember 7., szombat

Hónapzárás – 2019. augusztus

Ééés hivatalosan vége a nyárnak... Remélem mindenkinek olyan fantasztikusan telt, ahogyan azt előre eltervezte, mindenki jól kipihente magát és újult erővel kezd bele az új tanévbe, valamint a munkába. Amúgy pedig nem tudom, hogy vagytok vele, de nálam mindig ez az az időszak, amikor úgy érzem, hogy új év kezdődik. :) (Bár lehet csak azért, mert még mindig valami szinten érint az iskolakezdés türelmet próbáló első pár napja... hónapja...) Mindenesetre, most az utolsó nyári hónapzárás ideje következik! Lássuk! ;)

Olvasott könyvek száma: 13 db
Váó, ugye milyen jól hangzik? A helyzet azért közel sem volt ennyire rózsás, hiszen ezekből nem kevesebb, mint tíz darab olvasmány volt képregény, egészen a 48 oldalas szösszenetektől kezdve a 344 oldalas kötetekig. Utóbbi is hiába hangzik soknak, egy nap alatt bőven elolvasható mindegyik. A legnagyobb kihívást viszont kétségkívül Stephen King könyve, az Az jelentette a maga 1184 oldalával, ami még júliusból csúszott át augusztusra, de a java részét azért ebben a hónapban olvastam. Lassan beindul az őszi szezon, szóval talán ez a szám amúgy is változni fog. :)

Ennyi könyvvel gyarapodott a könyvtáram: 19 db
Oh, na jó, ez a szám még számomra is meglepetés volt most. A Hellboy 2. és a The Umbrella Academy vásárlások, vagyis lesznek majd, viszont már megkaptam őket. :) Az Usagi hét kötetét a dedikált első rész után viszont megkaptam ajándékba (♥), míg a Repeta, a Thor, a Deadpool és a Kotnyeles kölykök a Fumaxtól érkeztek recenzióként a blogturnéval, a Maxim Kiadó könyvei pedig szintén blogturnés példányok, amiket az előző etapban már olvastam és az értékeléseket róluk a blogon már olvashatjátok!

Elkészült bejegyzések száma: 4 db
Tartalmakat tekintve elég siralmasra sikerült az augusztus, de őszintén szólva elkapott egy kisebb válság. Hiába voltak szabadságolások, meg egy kis nyugi, elképesztő módon el voltam (vagyok...) fáradva és egyszerűen képtelen voltam még a bejegyzések megírásával is szenvedni. Így a szokásos hónapzárós poszton kívül két értékelés született, egy Lyndsay Faye: Jane Steele című könyvéről és egy Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről című novelláskötetéről. A negyedik poszt pedig egy idézeteket és borítókat tartalmazó kedvcsináló bejegyzés lett Tidbeck novelláskötetéről.

Várható értékelések:
Mivel fentebb említettem, hogy lassan beindul az őszi szezon, így már biztosra tudok mondani néhány címet, amikről tuti biztosan fog majd bejegyzés is születni. Emellett, ha időm és energiám engedi, akkor írok sajátok is, de nem tudom mennyi értelme van ezeket feltüntetni, mert tudom milyen vagyok... :') A szeptemberem ráadásul amúgy is rettenetesen sűrű lesz, szóval... Inkább lássuk:
  • Alan Moore: A gyilkos tréfa (saját)
  • Stephen King: Az (saját)
  • Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos (BTK)
  • Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene (BTK)
  • Edgar Cantero: Kotnyeles kölykök (BTK)
  • Jeff Wheeler: The King's Traitor – A király árulója (BTK)
  • Stanisław Lem: Pirx pilóta kalandjai (BTK)
  • 5 perces Marvel történetek (BTK)

Blogadatok számilag:
A feliratkozók száma ismét gyarapodott egy a kicsikét, 61-en lettünk.
Szerencsére a kevés friss ellenére is meglehetősen rendszeresen érkeztek, így bár pontos adatokat nem tudok mondani, de jóval ötezer feletti oldalmegjelenítést eredményezett a látogatásotok. :)
A hónap legnépszerűbb bejegyzése Karin Tidbeck novelláskötetének, a Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről írt értékelése lett.

Facebook adatok számilag:
36 poszt került ki facebookra, aminek jó része megosztás volt új fent különböző kiadók újdonságai és hírei kapcsán. A legnépszerűbb bejegyzés a Gárdonyi Gézát ünneplő szülinapi idézetes kép lett, a megosztott blogposztok közül pedig a legtöbben a Tidbeck könyv kedvcsinálójára voltatok kíváncsiak.
A kedvelések száma ismét elképesztően növekedett, amiért imádlak titeket és nagyon köszönöm, hogy bizalmat szavaztok! A hónapot 957 kedveléssel zártuk, ami 132 új embert jelent!! Tényleg nagyon köszönöm! :3 

Minden más, ami könyvekhez köthető:
Bár külön részt itt nem szánok neki, de egyre aktívabban ténykedek az instagramon is. Még mindig kicsit útkeresés jellege van, de egyre többen találnak rá, egyre több kedvelés érkezik és úgy érzem talán sikerül beindítani azt a platformot is.

Összességében:

A hónap kedvenc olvasmánya ezúttal két képregény lett, mégpedig Jason Aaronnak a Thor: A mennydörgés istene című kötete, valamint Alan Moorenak A gyilkos tréfája. Utóbbit a rajzolása és a színezése emelte messze a többi fölé, történet szempontjából viszont a Thorért voltam oda meg vissza.
A borítók kapcsán is nehéz a döntés. A belső borító kategóriát a Repeta nyerné, viszont a kedvencem a Jane Steele dombornyomott és aranyozott csodája volt. :)



A könyvekért ezúttal is köszönet jár a Fumax Kiadónak, a Maxim Könyvkiadónak és Könyvmolyképzőnek!

Nektek hogy telt a nyár utolsó hónapja? Minden könyvet sikerült elolvasnotok, amit terveztetek? Melyik volt a kedvenc olvasmányotok? :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése