Kedvcsináló idézetek és borítók – Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről + Nyereményjáték - Nem félünk a könyvektől!

2019. augusztus 13., kedd

Kedvcsináló idézetek és borítók – Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről + Nyereményjáték

Magyar nyelvű kiadás :)
Karin Tidbeck neve szerencsére már nem ismeretlen a magyar olvasóközönség előtt, Amatka című regénye után ezúttal novelláinak borongós, misztikus világába pillanthatunk bele. Az Agave Könyvek jóvoltából megjelenő Rénszarvas-hegy ​és más történetek a peremlétről című kötet szürreális, nyugtalanító, ugyanakkor végtelenül izgalmas vidékekre és szereplők közé kalauzol minket, ahol lubickolhatunk az urban fantasy, horror, steampunk és weird stílusjegyekben. Tartsatok négy bloggerünkkel az öt állomásból álló turnén, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott példányt!
"Kiskoromban képes voltam órákon át csak ülni és kibámulni az ablakon. Lehet, hogy egy bizonyos zene, vagy a szürkület, vagy egy bizonyos fényállás miatt. Kavargó érzés feszítette a mellkasomat. Akkor nem tudtam szavakba önteni. Csak tudtam, hogy valami van odakint. Hogy egy repedés keletkezett a világon, és sóvárogva vágytam oda."
Szerettem volna még egy kicsit foglalkozni a svéd szerző, Karin Tidbeck legújabb magyarul megjelent művével, a Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről című novelláskötettel. Érdekes, elrejtett apróságokkal teli és csodás könyvborítókat szedtem ezúttal csokorba, valamint a kedvenc idézeteimet, amik talán egy kicsit sejtetni engedik, hogy miért is szerettem annyira olvasni... :)
Spanyol nyelvű kiadás
Angol nyelvű kiadás #1
"Két világ van, és ezek átfedik egymást. Az első a nappal birodalma, amelyik az emberekhez tartozik. A második az alkonyat birodalma, amelyik a szabad népekhez tartozik, és amelyiknek egy kis, eldugott része az erdő. Mindkét birodalom engedelmeskedni köteles az időnek, de az alkonyt a szív uralja, míg a nappalt a gondolatok."
Angol nyelvű kiadás #2
"– Miben áll a világ természete?

A dzsinn mosolygott, két sorba rendeződött fogai mind kilátszottak.

– Melyiké?"
"A nap ma nem kelt fel. Csak fényes ragyogást látok a horizonton. A konyhában voltam, amikor megszólaltak a harangok. Még itt bent, a konyhában is hallottam őket. Kimentem a verandára. Apró harangok hangja.

(...) A harangzúgás betölti a levegőt. Szűnni nem akaró félhomály van, nem akar sem éjszaka, sem nappal lenni."
Cseh nyelvű kiadás
"Az idő iszonyatkeltő, emberi dolog volt." 
"Gyerekkorod helyszínei általában sokkal kisebbnek tűnnek, amikor felnőttként ismét arra jársz." 
"A régi szép idők illata – tűzifa, mentatea és az öreg ház." 
Török nyelvű kiadás
"Amikor egy lény úgy dönt, hogy tőle idegen faj emléktárgyai között hal meg, és nyelvi utánzatot hagy maga után, akkor vajon ösztönből vagy értelmesen cselekszik?" 
"– Azoknak a legélénkebb a képzelete, akik másokat bántanak – jelentette ki Rebecka." 
Svéd nyelvű kiadás
"– Miért készítettél? – kérdezted.
– Azért készítettelek, hogy szerethesselek – feleltem."




Eredeti cím: Jagannath
Nyelv: magyar
Fordította: Ballai Mária, Benkő Ferenc, Bosnyák Edit, Farkas Veronika, Juhász Viktor, Molnár Berta Eleonóra
ISBN: 9789634196365
Eredeti megjelenés: 2012.
Magyar megjelenés: 2019.
Kötésmód: puhaborítós
Oldalszám: 176
Kiadta: Agave Könyvek

Fülszöveg:
Egy díjnyertes novelláskötet Svédország legismertebb SFF szerzőjétől, aki méltó örököse Borges, Le Guin és Lovecraft munkásságának.

Egy gyermek egy konzervdobozba születik. Egy telefonközpontos a pokolban találja magát. Három nő valahol az időn túl lebeg. Meseszerű lények kísértenek csendes kis falvakat. Karin Tidbeck, a svéd szerző szürreális világaiban minden lehetséges. A kötetben található történetek nemcsak a hazájában, hanem világszerte meghódították a szépirodalmi sci-fi, a spekulatív fikció és az alternatív fantasy olvasóit, és olyan nagy írókat tudhatnak a rajongóiknak, mint Ann és Jeff VanderMeer, China Miéville vagy a néhai Ursula K. Le Guin.
Nyereményjáték
Csak hogy a műfaj keretein belül maradjunk, aktuális nyereményjátékunkon olyan novelláskötetek után nyomozunk, melyeket szintén jó szívvel ajánlunk olvasásra. Minden állomáson találtok 3 novellacímet, amik alapján ki kell derítenetek, mely kötetekről van szó, és azok szerzőjét és címét beírni a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Novellacímek:
Nullával való osztás; Bábel tornya; A pokol mint Isten hiánya

a Rafflecopter giveaway Állomások:
08.07 - Könyv és más
08.11 - Spirit Bliss Sárga könyves út
08.13 - A Szofisztikált Macska
08.15 - Nem félünk a könyvektől - EXTRA

Képek forrása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése