Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve + Nyereményjáték - Nem félünk a könyvektől!

2019. április 29., hétfő

Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve + Nyereményjáték

A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel Studios - Szereplők nagykönyve, mely egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat. Ha szeretnéd tetőtől talpig megismerni az univerzum összes hősét, nagy hatalmú gonoszát és követőiket, az álnok kémeket, a bátor katonákat és azokat a hétköznapi embereket is, akik minduntalan belekeverednek a hősök nagyszabású csatáiba, akkor tarts a Blogturné Klub kilenc bloggerével. 
Kövesd a turnét, játssz és vidd haza a könyv egy példányát!
"Üdvözlünk a világban, amelyet űrlények szállnak meg, és királyok óvnak; ahol varázslók ténykednek, és Bosszúállók szövetkeznek. Vajon kik akarják elpusztítani ezt a csodás univerzumot – és kik azok a bátor hősök, akik egyesült erővel védelmezik?"
Vélemény:
Ha őszinte akarok lenni, akkor irtó nehéz lesz most erről a könyvecskéről írnom, így nézzétek el nekem, ha csapongani és élménybeszámolni fogok inkább össze-vissza... A Marvel ugyanis már több mint tíz éve varázsol el bennünket filmjeivel, kezdve a Vasember első részétől egészen Marvel kapitányig (no meg a Végjátékig). Az elmúlt évek során számtalan képregénykaraktert hozott hozzánk közel, ismertetett meg velünk és tett róla, hogy a szívünkbe zárjuk őket. Lassan lezárul ez a korszak és nyílik egy új, de nem kell örökre búcsút mondanunk a régi kedvenceinknek. Ha másként nem is, de ilyen könyvek formájában tovább élnek velünk kedvenc karaktereink (vagy színészeink?), mint a Kolibri Kiadó által most kiadott Marvel Studios – Szereplők nagykönyve című kötetben.

Ennek a könyvnek a célközönsége abszolút nem az én korosztályom, ez egyértelmű. Illusztrációban gazdag és a legfontosabb információkat tartalmazza a Marvel-moziverzum szereplőiről, legyenek azok akár hősök, akár gonosztevők. Ezek kombinációja azt hiszem egyértelmű lelkesedést fog kiváltani a fiatal rajongókból. Felnőtt szemmel már kicsit más a helyzet: számomra kevés volt az információ, ami ráadásul nem egyszer ismétlődött, néhány karaktert pedig feleslegesnek tartottam, míg másokat hiányoltam. Az egyes karakterekhez vonalazott jellemzők között is szerepelt pár butaság, amiért inkább csak húztam a szemöldököm, hiszen egyértelműen kényszerűségből igyekezett valamit odafirkálni a szerző. Kicsit azt is sajnáltam, hogy ekkora terjedelemnél nem lehetett figyelni az elgépelésekre, esetleges helyesírási hibákra... Sosem kötök bele ilyenbe, de itt, ennél a hosszúságnál azért igazán szembetűnő volt.
A negatívumok ellenére is szerettem olvasni, mert még így is, a rövidsége ellenére is volt benne számomra újdonság. Mivel a karakterek, illetve az azokat megformáló színészek némelyike amúgy is elhomályosult az évek során, így nem csak most volt segítségemre ez a könyv, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is az lesz, ha az emlékezetem felfrissítéséről lesz szó. A leglényegesebb és amiért abszolút polcon a helye, azok az illusztrációk. Igazán minőségi, nagy felbontású, éles képekkel teli és jó elgyönyörködni így a kedvenc szereplőinkben.


Biztos vagyok abban is, hogy meg fogjátok találni a kedvenc szereplőiteket, sokukat többször is, így akár Bucky rajongók vagy Groot-fanok vagytok, akár triplán is örülhettek. ;) Én szívesen továbbgondolnám ezt a könyvet amúgy az idősebb és képregényes korosztály számára is. Sok-sok plusz információval és az eredeti képregény-karakterekről készült "életrajzokkal" kiegészülve is egészen biztosan lenne rá vevő... Én biztosan!


Eredeti cím: Marvel Studies Character Encyclopedia
Nyelv: magyar
Fordította: Sárpátki Ádám
ISBN: 9789634374022
Eredeti megjelenés: 2019.
Magyar megjelenés: 2019.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 176
Kiadta: Kolibri Kiadó

Fülszöveg:
Rajongó vagy? Tudj meg mindent kedvenceidről – legyenek aprók, hatalmasok, szupererősek vagy hétköznapi emberek – Vasembertől Pókemberen át egészen Marvel Kapitányig!
Ez a könyv segít megismerni a szereplők életén keresztül a Marvel-filmek több mint egy évtizedének történetét. De nem csupán a hősökről esik benne szó: itt megtalálod a nagy hatalmú gonoszokat és követőiket, az álnok kémeket, a bátor katonákat és azokat a hétköznapi embereket is, akik minduntalan belekeverednek a hősök nagyszabású csatáiba.
Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum filmjeit, illetve azok szereplőit. Minden állomáson találtok egy idézetet, mely alapján ki kell találnotok, ki mondhatta, majd az illető szuperhős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

Az idézet:
"A galaxis legagyatlanabb idiótáival együtt fogok meghalni."

Amennyiben a Rafflecopter doboz nem jelenik meg, úgy IDE KATTINTVA elérhetitek!
04.29 - Nem félünk a könyvektől
05.01 - Kelly és Lupi olvas
05.02 - Dreamworld
05.03 - Olvasónapló
05.05 - Deszy Könyvajánlója
05.07 - Sorok között
05.09 - Hagyjatok! Olvasok!
05.11 - Könyv és más
05.13 - Könyvparfé

Képek forrása: X X

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése