Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya + Nyereményjáték - Nem félünk a könyvektől!

2018. október 3., szerda

Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya + Nyereményjáték


Ősszel a Könyvmolyképző kalózvizekre evez - nem is akárhogy! Rögtön a kalózkirály badass lányához csatlakozhatunk egy küldetésen. Nem semmi izgalmak, vízi csaták, árulások és természetesen titkok, no meg kalóztérkép színesítik az oldalakat - amikből Te is ízelítőt kaphatsz, ha a Blogturné Klubbal tartasz extra hosszú, 14 állomásos turnénkon!
Ha ügyesen vitorlázol, a könyv 3 példányának egyike is a Tiéd lehet.

Eredeti cím: Daughter ​of the Pirate King
Nyelv: magyar
Fordította: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574972
Eredeti megjelenés: 2017.
Magyar megjelenés: 2018. november 2.
Kötésmód: puhaborítós
Oldalszám: 288
Kiadta: Könyvmolyképző

Fülszöveg:
Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.
A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.
Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.
Vitorlát bonts! Tengerre fel!
Repülj vele a kalandok és érzelmek tengerén!
"– Már kislányként megtanultam, hogy a kalózlét időről időre mocsokkal jár. A lényeg az, hogy az ember elég gazdag legyen a rendszeres fürdéshez és jó néhány váltásruhához."
Vélemény:
Akkora nyüzsgés volt A kalózkirály lánya körül a Blogturnés tagok között, hogy már én sem bírtam mellette elmenni szó nélkül, végül a kíváncsiságom kerekedett felül: belekukkantottam egy kicsit, aztán hipp-hopp el is szaladt a könyv negyede. Ez jórészt az olvasmányosságának köszönhető, mert abban nem voltam teljesen biztos, hogy tetszik-e nekem, szóval végigrágtam magam rajta, hogy rájöjjek, hányadán is állunk...

Azt hiszem amúgy sosem olvastam még kalózos könyvet (maximum űrkalózosat ;) és a filmek közül is nagyjából a Karib-tenger kalózai első két részét láttam (no meg a Hook-ot), de a hangulat mindig is tetszett, így megláttam a könyvben a potenciált. További plusz pont volt, hogy Karib-tenger kalózais idézettel nyitott a szerző. Már ez megadta az alaphangulatot és amikor felbukkant az első oldalaktól kezdve 'badass' női főszereplőnk, akinek köszönhetően egyből hullott pár fej is... Akkor úgy éreztem, hogy talán nem fog a könyv elmenni a végletig rózsaszín és idilli romantikus young adult irányba. Sajnos ez viszont csak félig-meddig lett így.

Alosa, a kalózkirály lánya egy igazi tökös csajszi, aki nem fél bepiszkítani a kezét. Az első oldalakon nagyon kedveltem ezt benne, a higgadtságát, a magabiztosságát és a felvágott nyelvét. Aztán egy idő után kezdett mégis kicsit sok lenni... Még ha van is oka az embernek a magabiztosságra (hiszen Alosa tényleg nagyon tehetséges mindenben), de irtóra ellenszenvessé tud válni, miután folyamatosan önnön tökéletességét hangsúlyozza... A képbe lépő elsőtiszt, Riden esélyessé válik arra, hogy letörje Alosa szarvait, de egy kalóztól kicsit agresszívebb fellépést várna az ember, főleg ha őt bízzák meg a fogoly őrzésével és kikérdezésével. Jelen esetben azonban Riden a kalózok között is a jófiúkat képviseli, így csak heves szócsatákba bocsátkozik Alosával, ami az elején még szórakoztató, később azonban emiatt kicsit ellaposodott a történet. Bár a párbeszédeiknek köszönhetően a történet maga rettentő gördülékeny, de az eseményeket csak belassította és emiatt egy kicsit unalmassá is vált számomra... Egészen addig, amíg ki nem derült Alosa nagy titka. Ez egy nagyon szuper kis csavar volt, amivel kapott a történet egy kis természetfeletti-misztikus szálat. Ekkor már minden a feje tetejére állt, s Alosa (újra) megmutathatta az emberi és sebezhető oldalát. Innentől vált számomra megint érdekessé és izgalmassá a történet egészen az újabb csavart tartogató zárásig.

Hogy még egy kicsit tovább feszegessem a dolgot, meg kell említenem, hogy bár a romantikus szálat jobban hanyagoltam volna, azért értékeltem, hogy nem is ment el a túlzott rózsaszín idill felé a dolog. A szereplők nem vetkőzték le a bizalmatlanságukat az első pillanatban, amikor fél méternél közelebb kerültek a másikhoz és ez nagy pozitívum.
Amit igazán nagyon szerettem, azok a hús-vér mellékszereplők voltak. Nem tökéletesek, de pont ettől, a hibáiktól és a bűneiktől váltak a leghihetőbb karakterekké: gondolok itt a saját társait is kifosztó Enwenre, a részeges és szótlan Kearanra és az agresszív és erőszakos kapitányra, Draxenre.
A kakukktojás számomra még mindig a két főszereplő. Alosa jellemfejlődésére mindenképp kíváncsi leszek a folytatásban, Ridenre pedig még inkább, mert ő az, aki a legkiismerhetetlenebb az egész könyvben. Szimpatikus és kedves, ezen tulajdonságai miatt pedig valahogy abszolút nem illik ebbe a világba.

Volt néhány gyenge pontja is a történetnek. A fővonal, a kincsestérkép keresése faék egyszerű ötlet, illetve kicsit döcögősnek érzem Alosa fogantatásának történetét is, de a könyv utolsó negyedében történő események kárpótolnak ezekért az apróságokért.

Összességében tehát egy jó alapötlettel rendelkező, ám néhol kissé lapos, de mégis igazi csajos kalózos könyvet kaptam, ami a negatívumai ellenére is rettentő szórakoztató volt. A folytatás adja magát, már csak kicsivel több akciót szeretnék, hiszen mégis csak kalandos-kalózos ifjúsági regényről van szó. Kíváncsian várom hát, mibe keverednek főszereplőink és milyen érzelmi hullámvasutat kapunk újra a nyakunkba!


Kedvenc idézetek:
"Az igazság magva nélkül egyetlen megbeszélés, egyetlen üzlet sem jöhetne létre a rivális fejedelmek között." 
"Néha nem azon múlik a túlélés, hogy mire vagy képes, hanem azon, hogy kit ismersz." 
"Viharba keveredni éppolyan, mint belemenni egy veszekedésbe, nem sok minden jelzi a veszélyt. Minden felhevül, aztán hirtelen megváltozik. Elkap a vihar, mielőtt még az ember alaposan felkészülhetett volna rá. aztán már nincs mit tenni, át kell vészelni." 
"Csakhogy bárhol lehet. A kabátja, az ingje és a bricsesze bármelyik zsebében. Akár még az alsónadrágjában is rejtegetheti. Jaj, nagyon remélem, hogy nem ott van!" 
"– Hogy ismertél ki ennyire? Hogy lehetsz ennyire... olyan, mint te?
– Azért vagyok ilyen, mert ezt választottam. Az vagyok, aki csak lenni akarok. Vannak, akik azt mondják, az embernek meg kell találnia önmagát. Szerintem nem. Én azt gondolom, olyanná formáljuk saját magunkat, amilyenek lenni akarunk. Némi erőfeszítéssel bármit meg tudunk változtatni saját magunkon."
 
"– A fájdalom egyszer elmúlik – feleli. – A halál viszont végleges."
NYEREMÉNYJÁTÉK

Kalózos könyvvel turnézunk, kalózos játékkal érkezünk! Mi más is lehetne a feladat, mint megtalálni a kincset?
De azért van még, ami fontos: útközben van néhány olyan hely a térképen, amit érinteni kell. 
És hogy hogyan?
Minden állomáson, egy szóra linkelve elrejtettünk egy térképdarabot. Természetesen a térkép a kulcs a kincshez, de mint mondtuk, nem csak az X helyét keressük, hanem azt is, melyik állomásokon találtátok meg a helyeket, amiket érinteni kell útközben.
Kincsvadászatra fel!
Ha ügyesen vadásztok, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway Állomások:
09.21 - Deszy könyvajánlója
09.22 - Hagyjatok! Olvasok! EXTRA
09.23 - Sorok között blog
09.24 - Kelly & Lupi olvas EXTRA
09.25 - Könyvvilág
09.26 - Ambivalentina
09.27 - Deszy könyvajánlója EXTRA
09.28 - CBooks
09.29 - Hagyjatok! Olvasok!
09.30 - Sorok között blog EXTRA
10.01 - Dreamworld
10.02 - Kelly & Lupi olvas
10.03 - Nem félünk a könyvektől
10.04 - Deszy könyvajánlója EXTRA: Interjú az írónővel!

Források: X X

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése