5 perces húsvéti történetek + Nyereményjáték - Nem félünk a könyvektől!

2020. március 13., péntek

5 perces húsvéti történetek + Nyereményjáték

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv, amely néhány szeretett Disney karakter húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. A megjelenés alkalmából a Blogturné Klub bloggerei mesélnek a könyvvel kapcsolatos élményeikről. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!
"Micimackó ekkor rádöbbent valamire. A barátai mind megosztották vele kincseiket. Ő is meg akarta velük osztani a nyereményét, de már nagyon éhes volt.
- Jut belőle mindenkinek? - kérdezte Nyuszit?
- Még szép! Úgy illik, hogy együtt ünnepeljük a húsvétot - mosolyodott el a Nyuszi.
"
Vélemény:
Újabb 5 perces történetek kerültek a kezeim közé, ezúttal is a mindenki által jól ismert Disneynek köszönhetően. Legutóbb a Marvel-hősök világába nyerhettünk bepillantást, most pedig a klasszikus régi és új mesék kerültek újra terítékre. Hiába hát az előző kötet hagyta apró csalódás, már ez a vidám, minden ízében tavaszi hangulatot árasztó borító is tett róla, hogy olvasni akarjam, no meg persze az, hogy elképzelni sem tudtam, vajon milyen húsvéti mesék kaphattak helyett benne a hagyományos "nyúl meg a tojás"-történeteken kívül...

Erre a kérdésre viszont hamar megkaptam a választ. A húsvét ünnepköre bár több mesében is megjelenik, közel sem jellemzi mindegyiket. Ha nem is konkrétan tavaszi, de mindenképp tavaszias hangulatot árasztó ötpercesek egészítik ki az ünneplő hercegnők, állatok vagy épp autók sokaságát. A hat rövid szösszenet és a gazdag színekkel illusztrált borító is utal arra, hogy nem csak a kislányok, de a kisfiúk is megtalálják majd bennük a maguk történetét.

Ha kedvencet kellene közülük választanom, akkor Micimackó és a tojáskereső versenyre esne a voksom. A helyzet az, hogy akármennyire is ki nem állhatom ezt dagi, sárga medvét, végül mégis csak ő története tetszett a legjobban. Természetesen nem, még mindig nem az eszéért fogják ellopni sokak kedvencét, de a bugyutasága most inkább aranyos szerencsétlenkedésnek tűnt és az igazán szívmelengető jóságukkal varázsoltak a barátai boldog befejezést a tojáskereső versenynek. A tanulság mondhatni adott volt, még ha ez a többi mese esetében nem is mindig volt ennyire nyilvánvaló. Ebben a megvilágításban is kicsit gyengébbnek éreztem a könyvet, hiszen a Marvel hőseinél mindenáron igyekeztek valami hangsúlyos tanulságot beleszuszakolni az egyes mesékbe. Itt ezek nem igazán voltak jellemzőek, ezért inkább a bájosságuk volt az, amiért mégis azt mondhatom, hogy érdemes volt kézbe venni kötetet.

Ami viszont lényeges különbség, hogy a Marvel hibái itt nem ismétlődtek, nem volt szemet bántó tördelési hiba és nem is éreztem azt a " gyerekek hülyének nézését" a mesékkel kapcsolatban.

Természetesen az igazán kiemelendő, az újfent a kiadás külcsínje. A szokásos Kolibri mesekönyv minőségről beszélünk, a színekben gazdag illusztrációról, a minőségi lapokról és nagyalakú, masszív keménykötéses borítóról. Hiába az ismert karakterábrázolás, illetve klasszikus vonalak... Azt hiszem én mégis ezeket értékelem igazán. Üdítő a szemnek és a szívnek egyaránt! <3

Összességében alig várom, hogy húsvétkor élesben is tesztelhessem a hatását. Bízom abban, hogy örömet fog okozni nem csak a gyerkőcnek, de nekünk is! :)

Eredeti cím: 5-Minute Easter Stories
Nyelv: magyar
Fordította: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789634376682
Eredeti megjelenés: 2019.
Magyar megjelenés: 2020.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 100
Kiadta: Kolibri Kiadó

Fülszöveg:
Itt a tavasz!
Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!
Nyereményjáték
Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy Disney rajzfilmről találtok érdekességeket. A feladat az, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott állomáson melyik animációs filmről van szó. 

(Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

A feladvány:
2013-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Hans Christian Andersen A Hókirálynő című meséje alapján készült. Oscar-díjat nyert a "Legjobb Eredeti Betétdal" és a "Legjobb Animációs Film” kategóriában, ezen kívül egy Golden Globe-díjat, két Grammy-díjat, két BAFTA-díjat, illetve egyéb kritikusi díjakat is magáénak tudhat, mely teljesítményével minden idők egyik legsikeresebb animációs filmjeként tartják számon.

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
03. 11. - Csak olvass!
03. 13. - Nem félünk a könyvektől
03. 15. - Utószó
03. 17. - Könyv és más
03. 19. - Dreamworld
03. 21. - Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése