Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok + Nyereményjáték - Nem félünk a könyvektől!

2019. február 9., szombat

Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok + Nyereményjáték

Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretnivalóak és tutira mindenki tud velük azonosulni.
A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra?
Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is!

Eredeti cím: Little Moments of Love
Nyelv: magyar
Fordította: Benedek Dorottya
Illusztrálta: Catana Chetwynd
ISBN: 9789634575665
Eredeti megjelenés: 2018.
Magyar megjelenés: 2019.
Kötésmód: keményborítós
Oldalszám: 160

Fülszöveg:
„Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed
Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.


Vélemény:
Megint azok közé tartozom, akik élik a világukat a maguk kis buborékjában és ha valaki megkérdezi tőlem ismerem-e Catanát, akkor közlöm, hogy nem... Aztán rákeresek, hogy kiről is van szó és egy hatalmas heuréka-élmény keretében rájövök, hogy hiszen de! Vagyis, hogy pontos legyek, az internet rejtett zugaiban és sötét bugyraiban rendre szembe találom magam egy-egy képkockával Catana cuki képregényeiből. Mikor kiderült, hogy a Könyvmolyképző elhozza nekünk magyarul is, tudtam hogy a képregényes polcomon lesz a helye!

Catanáról, illetve a képregénykockáiról elöljáróban érdemes annyit tudni, hogy 2016-ban került fel az első vicces rajzocska az instagramra, amit azóta még körülbelül háromszáz másik kép és egy 2 milliós olvasótábor követett ráadásként. Az első rajzot Catana a párjának Johnnak szánta, aki úgy gondolta nagy sikere lenne vele az interneten is, mi lenne ha posztolnák? A népszerűsége óriási lett. A rajzok mellett a történetüket is olvashatjátok majd részletesebben a könyvben.

És akkor a rajzok! Történetileg kicsit nehezebb ezekről írni, mint a korábban véleményezett képregényekről, ugyanis nem egy nagyobb időintervallumban játszódó, ráadásul jórészt kitalált történetről van szó. Catana és John hétköznapi emberek, mint mi, hétköznapi módon élnek, mint mi és ugyanúgy is szeretik egymást, mint mi. A párkapcsolatuk, ugyanolyan bolond és bohókás, mint a miénk és a mindennapjaik köszönnek vissza a lapokon. Én pontosan ezért imádom ezeket a rajzokat totálisan, mert meggyőznek arról, hogy mások is ugyanolyan bolondok és gyakran gyerekesek, mint mi a párommal és mégis mekkora boldogság így élni. A szeretet és a szerelem, egymás tisztelete is átsugárzik a lapokon.Garantálom, hogy rengeteg mindenben magatokra fogtok ismerni, ahogy én is tettem.

A rendre megmosolyogtató képek gyakran kacagásra is késztettek. Több kedvencem is van, amikről találtok itt néhány képet. :) Merthogy írni képtelen lennék róluk és nem is adnák vissza az élményt igazán.


A rajzokról is csak pár szót ejtenék. Nem a hagyományos értelemben vett képregényrajzok ezek, hanem inkább sematikus kis karikatúrák, amik végtelenül egyszerűek, mégis roppant kifejezőek. Mivel sokszor a párbeszédeken van a hangsúly, ezért ez a megoldás tökéletes is így. A legcukibb benne szerintem amúgy, mindig a John feje feletti kis szívecskék, amik Catana minden furcsa és bolondos megmozdulása után is ott vannak és jelzik, hogy mennyire szereti a lányt. (És amúgy erre természetesen fordítva is van példa! :))

Igazából nem is szaporítanám a szót, mert csak túlmagyaráznám itt a dolgokat. :) A Szerelmes pillanatok annyira mi vagyunk vagy annyira ti lesztek, hogy imádni fogjátok mindenképp. John és Catana a hétköznapiságukkal együtt is irtó aranyosak és kedvesek, garantáltan szeretni fogjátok őket!

vagy

Nyereményjáték
Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

(Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!)

A páros: Clarke és Bellamy

a Rafflecopter giveaway Állomások:
02.08 - Deszy könyvajánlója
02.09 - Nem félünk a könyvektől
02.10 - Ambivalentina
02.11 - Angelika blogja
02.12 - Sorok között
02.13 - Hagyjatok! Olvasok! EXTRA
02.14 - Never Let Me Go
02.15 - Ambivalentina EXTRA
02.16 - Always Love a Wild Book
02.17 - Spirit Bliss Sárga könyves út
02.18 - Deszy könyvajánlója EXTRA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése