Book Tag #2 - Nem félünk a könyvektől!

2017. január 26., csütörtök

Book Tag #2

DoktorGonzo nagy összeesküvéses könyves kérdőíve (divatos nevét book tagje) Köszi a jelölést! :*
1. Gyíkember – nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe…
Hát elsőre Voldit mondtam volna. Aki eléggé gonosz. No meg ott vannak a halálfalói. És eléggé gonosz. :D
2. A Jeti – félelmetes emberevő óriás, vagy ölelgetnivaló nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni!
Hagrid. Jó na, de ha egyszer megint egy HP szereplő jut eszembe? Amúgy manapság az összes YA könyv fiú szereplője ilyen. Mindig kiderül, hogy a rosszfiú, igazából jófiú... Blabla...
3. A Kennedy-gyilkosság – egy „magányos merénylő” volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valakik bizony el akarják tusolni az igazságot?
A coloradói kölyök? Az egész sztori egy halott pasiról szól, pontosabban a rejtélyes halálának körülményeiről. Lényegében ki sem derül, hogy pontosan mi történt, csak találgatások sora.
4. Chamtrail – egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen akkor mé’ nem voltak ilyen nagyok? Na ugye! Gyanús ez. Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és szereplők között…
Borzalmak városa. Mondjuk minden King könyvben ott van a feszültség, hogy itt valami nagyon készül... :D
5. A piramisok – évezredek óta szilárdan állnak a „lábaikon”. Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé! Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog!
A klasszikusok talán. Vagyis én reménykedem bennük.
6. Elvis él – hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? Azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac, meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon! Kérek egy szereplőt, aki visszajött a halálból (esetleg fél pontért nagyon közel került hozzá, de megúszta)!
Zombik? Stony Mayhall (második élete) vagy mondjuk Frankenstein? :D
7. Tesla az időutazó – mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvekben található varázslatos vagy szuperképesség közül, te melyiket választanád?
Teleportálás vagy valami hasonló. Amivel könnyen utazhatnék térben.
8. Gabonakörök – vajon ŐK csinálták, vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve… Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással:
Sorvadj el! Még 2016 nyarán olvastam és teljesen ledöbbentem a végén. Csúnya, csúnya King bácsi.
9. A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák – csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak? Brr… ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből?
Hát ööö... Mondjuk legyen a az Egy Gyűrű. :D
10. Bermuda-háromszög – ott volt Atlantisz? ŐK kísérleteznek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott… mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved, ha eltűnik ezekkel együtt:
Oh hát ebből nagyon sok van, de mondjuk legyen a Paranormalcy a strasszköves rózsaszín sokkolóval, meg a zebramintás ruhával kombinálva a rózsaszín magassarkúval és egyéb rinyálásokkal. Ehh...
Jelölni nem fogok senkit, aki szeretné töltse. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése